НАШ ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН
 

 

 

 

 

 

 

 

Я не мріяв стати сироваром…

«На першому етапі створення козиної ферми я  мав на меті вирощувати молодняк та реалізовувати козине молоко. Але ринки збуту молока були нестабільні. Тому довелося цікавитися переробкою молока, а саме виробництвом сирів. Перше з чого я почав  - це облаштування сироварні. Придбав пастеризатор на 600л, мийки та стелажі, пару ванн, форми для сиру італійського виробництва та купу інвентарю. Я багато читав, дивився відео та просто експериментував і навчився робити найпростіший сир з козиного молока  - бринзу. Досить довгий час був високий збут козиної бринзи. Але згодом наш споживач став більш вимогливим до сирів, бринза стала майже нікому не потрібна. Щасливий випадок допоміг познайомитися із організацією swisscontact, яка надає технічну допомогу країнам, що розвиваються. Ця організація допомогла знайти волонтера Фредді із Швейцарії, який мав величезний досвід у сироварінні. За 2 тижні він зміг навчити мене багатьом технологічним прийомам виготовлення різних видів сирів. А восени 2014 року на запрошення литовського дому сироварів «Surininku namai» я пройшов курси сироваріння в Каунаському технологічному університеті. Саме це стало поштовхом для виробництва нових видів сирів.»

Олександр Бабін

так виглядає наша сироварняфото з волонтером із Швейцаріїв Каунаському університеті
 

Нижче Ви можете ознайомитися з нашим асортиментом сирів


Капрінос

Капрінос - це твердий сир з козиного пастеризованого молока, при виробництві якого використовується термофільна культура. При визріванні шкірочка покривається білою та синьою пліснявою, яка надає пікантний смак та різкий запах. Витримка 2 місяці.

капрінос


Шеврет

Шеврет – твердий сир з козиного пастеризованого молока. Технологія виробництва передбачає другий нагрів та посилене пресування сирних головок. Визріває такий сир від 2 місяців до півроку без плісняви на поверхні шкірки (при появі плісняви передбачено її обмивання в розчині солі). 

шеврет


Франсуа

Франсуа – м’який сир з пастеризованого козиного молока. Визріває такий сир 1-2 місяці. В процесі визрівання поверхня сирних головок обростає білою та синьою пліснявою, яка надає сиру пікантний смак і різкий запах. Такий сир чудово пасує до червоного сухого вина.  

франсуа

Сирні кульки
Сирні кульки - фреш-сир з пастеризованого козиного молока, який у вигляді кульок вагою 12 гр поміщається в банки місткістю 0,32 або 0,55 л та заливається соняшниковою рафінованою олією. Для пікантного присмаку крім солі до сиру може додаватися часник, а для декору використовується паприка, сушені томати, чорний перець горошком та лавровий лист. Зберігається такий сир 2 місяці і більше при температурі від +2 до +6 градусів Цельсія.
Сирні кульки