НАШ ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Козье молоко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Брынза

     

 

 

 

 

 

Козий сыр

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бринза

 

 

 

 

 

Козиний сир

 

 

 

 

 

 

Козий творог

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interessantes

Молоко козине — смачний, поживний і цінний продукт

  В європейських країнах частка козиного молока становить близько 30% у загальному виробництві молока, а в арабських країнах вона досягає 50,0–58,0%. Особливо інтенсивно розвивається козівництво у Франції. В країні створюють окремі ферми і кооперативи з виробництва та переробки козиного молока.

              Розвиток козівництва в країнах Європи супроводжується впровадженням сучасних технологій утримання тварин, удосконаленням технічної оснащеності ферм із впровадженням механізованого доїння кіз та створенням мережі підприємств для переробки козиного молока. Інтенсивно ведеться селекційно-племінна робота, завдяки якій збільшується продуктивність кіз. Так, у Голландії за 2–4 лактації надоюють 1800–2000 кг молока.

              Таке зацікавлення виробництвом козиного молока обумовлене високою біологічною цінністю цього продукту. Порівняно з коров’ячим, козине молоко поживніше, воно має вищий уміст сухої речовини, жиру, білків, багате на казеїн, альбумін, які містять важливі для організму людини амінокислоти. За амінокислотним складом козине молоко близьке до жіночого. Воно має дрібніші жирові кульки, тому жир козиного молока краще всмоктують стінки кишківника людини. З білків молока під впливом шлункового соку утворюються ніжні пластівці, що також легко засвоюються шлунком. Перетравність козиного молока та молочних продуктів дуже висока — 94–98 % .

              Козине молоко багатше, ніж коров’яче, на кальцій, фосфор, кобальт та вітаміни В , В і С. Воно має підвищені антиінфекційні, антианемічні та антигеморагічні властивості. Завдяки цьому козине молоко довго не скисає. Внаслідок біологічної подібності за низкою властивостей до жіночого молока, козине з успіхом використовують для годівлі немовлят.

Молочно-кислі продукти, виготовлені з козиного молока, легко засвоюються, мають високу поживність, лікувальні та дієтичні якості. Особливо цінні з козиного молока сир і масло, їх можна використовувати в харчуванні людей різного віку.

Козине м'ясо краще яловичини, свинини чи баранини!

Козине м'ясо - цінний продукт харчування, який у всі часи вживають в їжу всі народи світу. М'ясо козенят і молодих козочок світліше баранини, а козячий жир має чисто білий колір і не має стороннього смаку і запаху.

Легко засвоюване, багате самими необхідними речовинами і мікроелементами, воно підходить для харчування як дорослих, так і дітей.

Козине м'ясо вже багато століть прекрасно вписується в релігійні та культурні традиції країн Сходу. У США і Європі, де перехід на здорове харчування призвів до відмови від жирних і небезпечних за вмістом холестерину продуктів, козяче м'ясо користується величезною популярністю.

Корисні властивості козиного м'яса
* За змістом основних жирних кислот воно подібно з баранячим і яловичим і має високі харчові гідності;
* М'ясо кіз багате необхідними для організму амінокислотами ;
* За вмістом вітаміну А (ретинолу), B1 (тіаміну), і В2 (рибофлавіну) козине м'ясо значно перевершує м'ясо сільськогосподарських тварин інших видів.

У чому ж унікальність козячого м'яса ?
* Вміст холестерину в козиному м'ясі в кілька разів нижче, ніж в яловичому і свинячому;
* Кози не хворіють на туберкульоз, бруцельоз та інші хвороби, якими хворіють корови;
* Козине м'ясо містить у декілька разів більше води і менше жиру.

 

 

Рецепти страв, що містять продукти козівництва.

 

Салат "Асорті"

Інгредієнти:
100 г консервованої кукурудзи
40 г бринзи;
100 г шинки
50 г маслин
50 г китайської капусти
25 г майонезу
Спосіб приготування:
Ріжемо дрібно шинку, бринзу.
Розрізаємо маслини.
Змішуємо маслини, солодку кукурудзу, нарізану капусту,
шинку, бринзу.
Додаємо майонез.
Все ретельно перемішуємо.
Салат прикрашаємо зеленню.



Млинцевий торт з бринзою

Інгредієнти:
Для млинців:
1 л молока
5 яєць
щіпка солі
на кінчику ножа сода
2 ложки цукру
2 ложки крохмалю (можна з гіркою)
борошна (тісто має бути як рідка сметана)
Для начинки:
козина бринза тверда (щоб можна було потерти на тертку).
Спосіб приготування:
Для приготування млинців:
змішати всі інгредієнти і готове тісто для млинців залишити
на 20 - 30 хв (не в холодильнику).
Розігріти сковороду і змащуючи її шматочком сала посмажити тонкі млинці. Обсмажувати з 2 - х сторін.

Потім взяти круглу форму і викладати млинці, але на кожен млинець потерти бринзу (бринзу попередньо замочити у воді на 2-3години) і шматочки вершкового масла.В результаті повинен вийти - млинцевий торт.

Форму з млинцями покласти в розігріту духовку і тримати поки не розплавитися бринза.

Ідеальне страву на сніданок і до вечірнього чаю. Особливо добре плавится бринза в мікрохвильовці.

 

 

 

Помідори з бринзою
Інгредієнти:
помідори,
бринза,
майонез,
часник,
кріп
Спосіб приготування:
Нарізаємо помідори кільцями, товщиною
1 см, змішуємо майонез з дрібно нарізаним кропом і часником.

Накладаємо масу на помідори і зверху натираємо на тертці бринзу.

Просто, але дуже смачно.

 

 

Пиріг з бринзою і картоплею
Інгредієнти:
Тісто:
1,5 ст. борошна,
2 ст. л. цукру,
100 г вершкового масла,
6 ст. л. сметани,
1 / 4 ч. л. соди,
сіль.
Начинка:
300 г картопляного пюре,
150 г бринзи (фети),
1 цибулина (обсмажити).
Спосіб приготування:
1. Змішати сметану, цукор, сіль, розтоплене вершкове масло.
2. Додати борошно, соду, що гаситься оцтом, і замісити еластичне тісто. (Обсяг борошна вказаний приблизно (!))
3. Розділити тісто на 2 частини, 1-у частину розкачати за розміром форми, зробити борт, викласти начинку кулями:
Цибуля, обсмажена кільцями, картопляне пюре, бринза, розім'ята виделкою і змішана із зеленню (будь-яка на смак).
4. Розкачати 2-у частину тіста трохи більше за першу, накрити начинку і защипати краї, наколоти виделкою.
5. Випікати в духовці при t 180 градусів приблизно 30 хв. Готовність тіста перевіряти дерев'яною паличкою

Шашлик із козиного м'яса
Інгредієнти
1 кг м'яса (козлятина)
1 солодкий перець жовтий
1 солодкий перець червоний
1 солодкий перець зелений
3 цибулини
125 мл олії
1 ст.л. гірчиці

Спосіб приготування
Наріжте м'ясо кубиками. З олїї, солі, перецю, часникуі гірчиці підготувати пряний маринад, залити м'ясо, перемішати і дати постояти кілька годин.
Після цього чергуютчи м'ясо з нарізаним перцем і цибулею
надіти на шампури і жарити на грилі.
Подавати з рисом або тостами.